Renovatie of nieuwbouwproject op de planning? Dan wil je vast weten wat de kostprijs van je veranda is. Al onze veranda’s zijn maatwerk en indien je geïnteresseerd bent, kan je altijd gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen

In dit artikel kom je alvast te weten welke factoren de kostprijs van je nieuwe veranda bepalen. Naast de afmetingen hangt de kostprijs van een veranda natuurlijk ook af van de materiaalkeuze, de beglazing, extra opties… Meer weten? Lees dan zeker verder!

Kostprijs aluminium veranda

Een eerste bepalende factor voor je veranda prijs is het materiaal. Elk materiaal heeft z’n voor- en nadelen. De keuze hangt ook af van persoonlijke smaak, stijl en praktische overwegingen. Bij Pauwels werken we uitsluitend met aluminium veranda’s, een topproduct. We zetten de voordelen van aluminium even op een rijtje:

 • Onderhoudsvriendelijk
  Aan een aluminium veranda heb je amper werk! Doorheen het jaar enkele keren je veranda onderhouden met een niet-agressief, pH-neutraal product is al wat je moet doen.
 • Milieuvriendelijk
  Aluminium isoleert uitstekend! Dit in combinatie met hoogrendementsglas zorgt voor een milieuvriendelijke veranda.
 • Duurzaam
  Aluminium is één van de sterkste producten die je kan kiezen, het gaat een leven lang mee! Dit zonder verkleuring, barsten of roest.
 • Minimale schuiframen
  Pauwels Veranda’s, Ramen en Deuren slaagt er in veranda’s te bouwen waarvan het aanzicht van de profielen tot amper 2 cm gereduceerd werd. Gewoonlijk zijn profielen van veranda’s 6 tot 8 cm breed. Hierdoor is het mogelijk om glaspartijen te verkrijgen van meer dan 4 meter hoog met een oppervlakte tot 18 m² zonder enige onderbreking.
 • Tijdloos met verschillende stijlen
  Bij Pauwels Veranda’s, Ramen en Deuren kan je kiezen uit verschillende stijlen, zo wordt onze Kreativ Line gekenmerkt door een plat dak, ingebouwde koepels en een moderne of klassieke afwerking. Onze Glass Line modellen kan je dan weer herkennen aan het klassieke veranda concept, een volledig glazen dak of aluminium of glazen dakliggers. Als laatste hebben we ook nog onze Outdoor Line met de keuze uit een plat dak, glazen dak of met een lamellen dak. De Outdoor Line is beschikbaar met of zonder (glazen) beschermwanden en dit kan vrijstaand of aangebouwd worden. Voor de afwerking zijn alle RAL-kleuren mogelijk, net als de combinatie van twee verschillende kleuren (buiten en binnen).
Kreativ Line Minimal

Veranda prijs mee bepaald door afwerking

Een tweede factor voor je veranda prijs is de afwerking. Wens je zonwering, een glaskoepel of een dubbel schuifraam? Dan heeft dit z’n impact op de kostprijs van een veranda. Ook aan de verlichting moet je denken. De verlichting zorgt voor de sfeer in je veranda en is dus zeer belangrijk. Hier kan je zo duur in gaan als je zelf wil.

Bij het ontwerpen van je veranda moet je ook zeker aan de beglazing denken. Zo heb je de optie om een schuifraam te kiezen en heb je keuze uit verschillende glastypes. Wil je een duurzame veranda? Dan kies je best voor dubbele beglazing en hoogrendementsglas. Dit glas kan je combineren met opties zoals: zonwerend glas, geluidswerende laag of een zelfreinigende coating. Uiteraard gaat dit een invloed hebben op de veranda prijs, maar het is het zeker waard!

Hou rekening met bijkomende kosten

Daarnaast zijn er eventuele bijkomende kosten, zoals die van een stedenbouwkundige aanvraag. Deze kost hangt af van de dossiersamenstelling. Het dossier van een grote veranda zal ingewikkelder zijn, wat ook een hogere kostprijs met zich meebrengt.

Weet dat wie een veranda bouwt niet de volledige kost moet betalen van de overheid. Zo moet je maar 6 i.p.v. 21 % btw betalen. Dit is enkel geldig als je huis 10 jaar of ouder is. Hier kan je dus al snel wat centen op besparen!

Veranda prijs weten? Vraag vrijblijvend je offerte bij Pauwels Veranda’s, Ramen en Deuren

Bij Pauwels maken we veranda’s op maat van jouw project, geïnspireerd door onze Lines. Je stelt zelf de veranda van jouw dromen samen, op basis van je eigen smaak en budget. Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze specialisten en we bekijken samen met jou de mogelijkheden. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij alle kennis in huis hebben om je bij alle aspecten van jouw nieuwe veranda bij te staan met professioneel advies. Heb je vragen over hoe je je nieuwe veranda kan financieren? Lees daarvoor onze blog ‘Hoe kan ik mijn nieuwe veranda financieren!’