VERANDA’S, RAMEN EN DEUREN VOOR HET LEVEN

creatie door innovatie

Met Pauwels Veranda’s, Ramen en Deuren haal je een deskundige partner in huis met meer dan 60 jaar ervaring in verandatechnologie. Onze studie- en engineeringdienst volgt de nieuwste trends, technieken en toepassingen op de voet. Elk aluminiumprofiel wordt in huis ontwikkeld, bestudeerd, geperfectioneerd en daarna aan strenge testen onderworpen in het testcentrum voor gevelelementen van de UGent.

Belgisch vakmanschap

Onze veranda’s ademen puur vakmanschap. Alles wordt in eigen huis ontwikkeld, vervaardigd met hoogwaardig aluminium en geplaatst door onze eigen medewerkers. Ons computergestuurd productieproces staat voor een ongekende precisie en superieure afwerking. Onze enthousiaste en vakbekwame medewerkers zorgen voor een perfecte plaatsing bij jou ter plaatse. Het is daarom niet verwonderlijk dat je bij Pauwels 10 jaar garantie krijgt op de productie én plaatsing.

pauwels veranda's ramen en deuren werkplaats niniove
pauwels veranda's ramen en deuren werkplaats niniove

Belgisch vakmanschap

Onze veranda’s ademen puur vakmanschap. Alles wordt in eigen huis ontwikkeld, vervaardigd met hoogwaardig aluminium en geplaatst door onze eigen medewerkers. Ons computergestuurd productieproces staat voor een ongekende precisie en superieure afwerking. Onze enthousiaste en vakbekwame medewerkers zorgen voor een perfecte plaatsing bij jou ter plaatse. Het is daarom niet verwonderlijk dat je bij Pauwels 10 jaar garantie krijgt op de productie én plaatsing.

pauwels medewerker in werkplaats werkt aan veranda

uniek maatwerk

Bij elk project gaan we tot het uiterste. We denken met je mee en creëren de veranda die bij jou past. Met als rode draad een tijdloos design en ongekende kwaliteit. Pauwels ontwerpt exclusieve veranda’s, ramen en deuren op maat van jouw nieuwbouw- of renovatieproject.

HET PAUWELS VERHAAL

Timeline

1962
1962

1962

Het verhaal van Pauwels Veranda’s begint in 1962, wanneer Jozef en Achiel Pauwels in Voorde-Ninove een bedrijf in aluminium constructies opstarten.

2006
2006

2006

In 2006 wordt Pauwels Veranda’s overgenomen door Nico Flamez en Iwein Buyse. Ze zien er op toe dat elk project van superieure kwaliteit is en helemaal op maat van de klant.

2009
2009

2009

In 2009 ziet ook Pauwels GlassProjects het daglicht, het dochterbedrijf die zich vooral richt op de professionele markt (B2B) door middel van architecturale parels met glas als protagonist. GlassProjects is uitgegroeid tot de specialist in gordijngevels en glazen koepelstructuren. Dankzij de studie- en engineeringsdienst van Pauwels GlassProjects kunnen we perfect de nieuwste trends en technieken toepassen in de verandasector.

2014
2014

2014

In 2014 is het tijd voor een eerste uitbreiding van de werkplaats. Op hetzelfde industrieterrein in Appelterre wordt er een gebouw aangekocht dat dienst doet als stockageruimte en waar ook alle las- en plooiwerken uitgevoerd worden.

2016
2016

2016

In 2016 werd er met Falcon Fund in zee gegaan met de bedoeling een bedrijvengroep te creëren gespecialiseerd in aluminium producten-glas en dat inspelend op de globalisering van de huidige markt.

2018
2018

2018

Twee jaar later, in 2018, wordt G&G Construct opgenomen in de groep. Als gevestigde waarde in de streek zijn ze de ideale partner voor het fabriceren en plaatsen van aluminium ramen en deuren voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Er werd toen ook beslist om de volledige productie naar het gebouw van Pauwels Veranda’s over te brengen, terwijl het gebouw aan de Brakelsesteenweg volledig dienst doet als showroom voor de veranda’s, ramen en deuren.

2022
2022

Vandaag

Vanaf vandaag gaan we de markt op als één merk, Pauwels Veranda’s, Ramen en Deuren. Pauwels Veranda’s en G&G construct blijven bestaan als juridische entiteit maar niet meer als merknaam. We hopen in de toekomst met Pauwels Veranda’s, Ramen en Deuren de markt verder uit te bouwen en toonaangevend te blijven in de bouwsector op het gebied van veranda’s en ramen & deuren.

één adres voor aluminium maatwerk

HOE PAUWELS HET AANPAKT

Huisbezoek vertegenwoordiger
Huisbezoek vertegenwoordiger

Alles begint bij een uiteenzetting van je droomproject. Onze vertegenwoordiger komt naar je toe om alles tot in de puntjes te bespreken en jouw situatie al eens te bekijken. Hij denkt met je mee in functie van je wensen en noden. Neem zeker je kadastrale gegevens en plannen bij de hand. Want het laat ons toe vlugger de mogelijkheden in te schatten.

Offerte

Op basis van jouw input en specifieke wensen stellen we een gedetailleerde offerte op met heel wat technische en nuttige info. Daarnaast maken we een reeks 3D tekeningen van jouw ontwerp. We bewerken en passen het ontwerp aan tot het helemaal goed zit.

Vergunning

Iedereen die een aanbouw of verbouwing wenst te doen, is verplicht om hiervoor een melding, toelating of bouwvergunning aan te vragen, ongeacht het aantal vierkante meter te bebouwen oppervlakte. We helpen je graag wegwijs binnen deze complexe materie, die verschillend is in onze drie landsdelen.

Goedkeuring

Helemaal overtuigd van jouw project op maat? Na het goedkeuren van de offerte gaan we aan de slag! Het dossier wordt ingeschreven, opgenomen in ons systeem. Vervolgens wijzen we je een technisch medewerker toe die je verder zal begeleiden tijdens de volledige duur van je project.

Voorbereidende werken

Wij zorgen voor een gedetailleerd plan voor de fundering en/of blauwe steen. Je kan ervoor kiezen om samen te werken met één van onze zorgvuldig uitgekozen partners, of je neemt een eigen aannemer in de hand.

Opmeting
Opmeting

Na het voltooien van de voorbereidende werken starten we met de opmetingen. Onze opmeters komen ter plaatse om de juiste maten te nemen en het contract nog eens te overlopen. Zo gaan we nog eens over de laatste openstaande punten en details.

Productie

Na de opmeting gaan we aan de slag in ons atelier met de productie van jouw droomproject. Ons volledig computergestuurd productieproces garandeert een ongekende precisie en een superieure afwerking. Alles wordt op maat gemaakt in onze werkplaats.

Plaatsing

Drie weken voor de plaatsing zal een medewerker je contacteren en je de plaatsingsdatum meedelen. Ons team komt ter plaatse en voert jouw project zorgvuldig uit. Je kan op ons en onze partners rekenen voor een vlekkeloos verloop en een afwerking tot in de puntjes.

Afwerking

Na de plaatsing door ons professioneel team is het tijd voor de laatste loodjes: plaatsen van een nieuwe vloer, afwerken van het plafond, plaatsen van de meubels, …

Premie

Vraag zeker de verbouwpremie tijdig aan. Onze commerciële medewerker zal je hiervoor de nodige uitleg verschaffen.

MEER INFO, AFSPRAAK GEWENST OF PROFESSIONEEL ADVIES NODIG?

Onze professionals staan klaar om je raad en deskundig advies te geven.