Hoe je aluminium ramen en deuren reinigen?

Het onderhoud van je veranda is enorm belangrijk, wij sommen het je in deze blog even voor je op. Aluminium raamprofielen kunnen worden schoongemaakt met een niet-agressief, PH-neutraal product. In een landelijke omgeving en op gevels die vaak met regen in contact komen, volstaat het om de aluminium raamprofielen twee keer per jaar te reinigen. Ramen die niet met regen in contact komen of geplaatst worden in een eerder agressieve omgeving: stedelijk gebied, kustgebied of in de buurt van een spoorweg, maak je best minstens 4 keer per jaar schoon.

Hoe onderhoud je toebehoren en beweegbare onderdelen?

Het is aangewezen om de toebehoren en onderdelen van jouw veranda jaarlijks te inspecteren en te onderhouden. Controleer steeds de drainagegaten en maak de openingen vrij voor een goede waterafvoer. Smeer ook scharnier- en sluitpunten van ramen en deuren, borsteldichtingen en rails van schuiframen.

Onderhoud veranda

Wat zeker niet doen bij het reinigen van je aluminium ramen en deuren?

Gebruik nooit oplosmiddelen voor het onderhoud van je veranda zoals benzine of aceton voor het schoonmaken van je aluminium ramen en deuren. Ook zuren (bijvoorbeeld azijn) of alkalische producten (zoals ammoniak of soda) zijn uit den boze. Zorg ervoor dat je je ramen nooit behandelt in de felle zon of bij extreem warmte temperaturen.

Waar je reinigingsproducten kopen?

Vraag hiervoor Pauwels Veranda’s Ramen en Deuren om raad!