Een veranda van deze tijd is meer dan een glazen of doorzichtige aanbouw aan een huis. Het is tegenwoordig een verlengde van je huis waar echt in geleefd wordt. Het verschil tussen de veranda van vroeger en nu is niet meer te vergelijken. Het verouderde concept heeft duidelijk afgedaan en het is hoog tijd voor een nieuwe definitie van het woord veranda. 

Veranda vroeger en nu

De veranda kampt vandaag met een imagoprobleem. De huidige “veranda” is meestal niet meer de veranda van vroeger. Hoewel vele mensen die daar nog steeds mee associëren. Meer dan twintig jaar geleden waren de veranda’s dikwijls aanbouwen aan de achtergevel, met de obligatoire geraniums en rotan meubeltjes. Omwille van de slecht isolerende structuur en het enkel glas was het in de winter te koud en in de zomer te warm. Met als gevolg dat, tenzij misschien in het tussenseizoen als de veranda goed georiënteerd lag, er op een eenzame parkiet na, weinig gebruik gemaakt werd van de “veranda”. Het verschil tussen de veranda van vroeger en nu is niet meer te vergelijken!

Als je nog steeds dit beeld in gedachten hebt, zal je zeer verrast zijn bij het bekijken van onze website/toonzaal. Het woonconcept is dan ook de voorbije jaren drastisch gewijzigd. Denk maar aan de open keuken, die nu deel uitmaakt van de woonruimte. Hier wordt met het hele gezin gegeten, gepraat en gewerkt. Men kan zich hier samen ontspannen. Muren worden letterlijk gesloopt waardoor grenzen tussen ruimtes vervagen. De hedendaagse veranda kan en heeft daar enorm aan bijgedragen. Door de technische evolutie die ze heeft doorgemaakt op het vlak van isolatie, vormgeving en comfort biedt ze een volwaardig en esthetisch verantwoord uitbreidingsconcept. Men zou eigenlijk een nieuw woord moeten uitvinden om de lading te dekken die de hedendaagse “veranda” kan bieden.

Conclusie

Samengevat kan men stellen dat de veranda van heden kan beschouwd worden als een bijkomende woonruimte. Afhankelijk van de behoefte kan ze gebruikt en ingericht worden als stijlvolle orangerie, groene tuinkamer, uitbreiding van de keuken of living, zwembadoverkapping, poolhouse en nog zoveel meer …

Mocht je verder nog vragen hebben, staat Pauwels Veranda’s, Ramen en Deuren als expert voor jou klaar!