Bij Pauwels werken we uitsluitend met hoogwaardig aluminium. Het is een materiaal met eindeloos veel mogelijkheden naar afwerking toe, het is duurzaam, milieuvriendelijk en bovendien erg onderhoudsvriendelijk. Het onderhoud van je veranda is dus zeer beperkt. Jouw veranda moet niet gelakt of geschilderd worden. De profielen reinig je 1 à 2 keer per jaar met lauw water en ph-neutrale zeep. Verwijder één keer per jaar vuil en stof tussen de scharnieren en smeer ze in met olie. 

HOE ONDERHOUD JE TOEBEHOREN EN BEWEEGBARE ONDERDELEN?

Het is aangewezen om de toebehoren en onderdelen van jouw veranda jaarlijks te inspecteren en te onderhouden. Controleer steeds de drainagegaten en maak de openingen vrij voor een goede waterafvoer. Smeer ook scharnier- en sluitpunten van ramen en deuren, borsteldichtingen en rails van schuiframen.

WAT ZEKER NIET DOEN BIJ HET REINIGEN VAN JE ALUMINIUM VERANDA?

Gebruik nooit oplosmiddelen voor het onderhoud van je veranda zoals benzine of aceton voor het schoonmaken van je aluminium ramen en deuren. Ook zuren (bijvoorbeeld azijn) of alkalische producten (zoals ammoniak of soda) zijn uit den boze. Zorg ervoor dat je je ramen nooit behandelt in de felle zon of bij extreem warmte temperaturen.

WAAR JE REINIGINGSPRODUCTEN KOPEN?

Vraag hiervoor Pauwels Veranda’s Ramen en Deuren om raad!

 

Veranda onderhoud