In de verticale elementen van een veranda wordt bij voorkeur klare hoogrendementsbeglazing gebruikt. Klare hoogrendementsbeglazing laat de warmte van lage zonnestralen in de lente en herfst door en zorgt voor een optimaal binnenklimaat in jouw veranda. Vergelijk het met een skiër op een bergflank die enkel een T-shirt draagt. Ook al is het koud, toch zullen de warme zonnestralen zijn huid opwarmen. Pauwels gebruikt enkel hoogrendementsbeglazing met isolatiewaarden van 1 tot 0,8 W/m²K bij dubbele beglazing en zelfs 0,7 tot 0,5 W/m²K bij driedubbele beglazing. De recente EPB-isolatienormen worden hiermee vlot gehaald.

‘s Zomers staat de zon het hoogst en zal de impact van de warmte het hoogst zijn. Daarom zijn de zonwerende eigenschappen van het dak uitermate belangrijk. Pauwels Veranda’s, Ramen en Deuren biedt je 2 mogelijkheden:

  1. Zonwerende, gelaagde beglazing heeft een hoge geluidsisolatie, een hoge akoestische waarde en een hoge veiligheid bij breuk dankzij zijn gelaagdheid. Echter, bij dergelijke beglazing is een lage lichttransmissie een feit en zijn de zonwerende eigenschappen niet helemaal adequaat bij zuidgerichte veranda’s.
  2. Een tweede mogelijkheid is het inbouwen van een klare, gelaagde beglazing in combinatie met een externe zonwering. De voordelen van deze beglazing zijn identiek aan de zonwerende beglazing behalve dan de zonwerende eigenschappen. De grootste voordelen zijn natuurlijk de hoge lichttransmissie en het feit dat de warme zonnestralen worden gefilterd door de zonwering alvorens het glasoppervlak te bereiken.

hoogrendementsbeglazing