De oriëntatie van jouw veranda heeft een grote impact op heel wat factoren, zoals verwarming, beglazing, enz. Een op het zuidwesten gerichte veranda wordt het best uitgerust met zonwering of ventilatie, aangezien deze op het warmst van de dag de zon binnenkrijgt. Een zuidoostelijke ligging is dan weer ideaal. De ochtendzon heeft nog niet zijn hoogste kracht bereikt, zodat de hitte een stuk draaglijker wordt.

Daarnaast is het gebruik bepalend. Doet jouw veranda dienst als keuken, leefruimte, speelhoek of home office, dan verschilt ook de plaats ervan binnen de woning. Onze vakmensen streven steeds naar een optimale integratie en een harmonieus geheel.

Uiteraard houd je ook best rekening met de buren. Wil je de nieuwe constructie plaatsen tegen het perceel van de buren, stel hen dan op de hoogte van jouw plannen. Of zoals het gezegde klinkt: “Beter een goede buur, dan een verre vriend”. Hou ook rekening met een mogelijke inkijk van de buren.