Verandatrends komen en gaan. Maar veranda’s van Pauwels blijven altijd bestaan. Ben je van plan om een veranda of pergola of aanbouw te kopen? Dan ben je zeker benieuwd naar de verandatrends van 2024. Ieder jaar neemt Pauwels de nieuwste verandatrends onder de loep en verzamelen we ze graag in een blog.

Wij namen voor nu de 4 voornaamste verandatrends en keken hoe relevant ze voor jou kunnen zijn. Heel vaak zien we dat verandatrends vasthangen aan de nieuwe woontrends van het jaar. Dit wil zeggen dat je de trend niet enkel je veranda kan implementeren maar ook in je hele huis!

Verandatrend 1: Groen is het nieuwe zwart

Nee, we hebben het niet over ecologie maar over kleur deze keer. Een primeur in de verandatrend: we stappen weg van basiskleuren! Heel vaak hebben veranda’s een zwart, wit of grijs exterieur. Hier wordt echter steeds vaker van afgestapt. Daarbij zijn groentinten en aardetinten in opmars. Deze trend merken we voornamelijk op bij veranda’s in of rond een tuin. Het geeft een prachtige synergie weer tussen huis en natuur waardoor de overgang een pak minder hard wordt.

Kleuren zoals bruin, antraciet, beige… worden steeds vaker gekozen. Maar groen spant de kroon als trendkleur onder de veranda’s. Als je de afgelopen maanden de laatste mode- en interieurtrends hebt gevolgd, weet je dat groen de kleur van 2024 wordt. Een rustgevende kleur die perfect te combineren is met zowel basiskleuren als opvallende kleuren. Dit wil zeggen: het past in elk interieur!

Onze tip: groen werkt heel goed voor een poolhouse of pergola. Waarom? Deze staan vaak in het midden van de tuin of omringd door groen. Op die manier geniet je nog steeds van een stijlvolle bijbouw zonder dat het een doorn in het oog van de natuur wordt.

Graag zelf ontdekken hoe jouw veranda er kan uitzien? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom!

 

Verandatrend 2: Duurzaamheid

Niet de meest verrassende verandatrend van 2024, maar wel een noodzakelijke. Duurzaamheid heeft de afgelopen jaren in ons leven een kentering gemaakt. En maar goed ook! Om die reden is duurzaamheid een verandatrend om te blijven. Pauwels draagt dit hoog in het vaandel aangezien wij niet enkel voor kwaliteit staan, maar ook duurzaamheid. Hoogwaardige materialen en geoptimaliseerde bedrijfsprocessen zorgen ervoor dat wij duurzame veranda’s van hoge kwaliteit afleveren. Lees het verhaal van Pauwels en waar we voor staan hier. Meer weten over je duurzaam kan wonen met een veranda? Lees het in onze andere blog.

Pauwels gebruikt nagenoeg altijd aluminium in het vervaardigen van zijn veranda’s. Sterk, licht, makkelijk in onderhoud en voornamelijk een goede isolator! Zo dragen wij niet als enige bij aan deze verandatrend, maar jijzelf ook. Het verbruik bij een goed geïsoleerde ruimte ligt aanzienlijk lager dan een slecht geïsoleerde ruimte. Dat helpt de aarde, maar ook jouw portemonnee. Win-win als je het ons vraagt! Ontdek hier wat je kan doen om je huis/veranda te isoleren.

 

Verandatrend 3: Think outside the box

Verandatrends ontstaan vaak vanuit “out of the box thinking”. Zoals je bij de eerste verandatrend las, ligt er veel meer nadruk op de synergie tussen binnen en buiten. Wat ons opviel was dat er steeds meer en meer een synergie gezocht wordt tussen verschillende ruimtes door middel van een veranda. Het wordt minder aanzien als een aanbouw of aanvulling op het huis, maar als een volwaardige ruimte die naadloos overgaat in andere ruimtes van het huis. Zo krijgt de veranda van 2024 een geheel nieuwe definitie!

Grote ramen zorgen voor lichtinval die wordt doorgetrokken doorheen de veranda en aansluitende ruimtes. Zo trek je een ruimte volledig open, maar geef je het ook de kans om een ander doel te krijgen. Stel je maar eens voor hoe leuk het is om in de lentezon in je veranda te kunnen koken terwijl je uitkijkt op je tuin. Ook een mancave hoeft niet meer op de stoffige zolder of lekkende kelder te zijn. Deze verandatrend spoort jezelf aan om de creativiteit de vrije loop te laten gaan!

Benieuwd hoe dit eruit kan zien? Bekijk onze realisaties en ontdek het met je eigen ogen!

 

Verandatrend 4: Outdoor Living

De laatste verandatrend van 2024 ken je van buiten, letterlijk. Een outdoor living veranda beperkt zich niet tot enkel een terrasoverkapping. Vandaag de dag kan je heel wat verschillende richtingen uit. Zo is het bijvoorbeeld perfect mogelijk om een volledige buitenkeuken met eetplaats te voorzien net naast je tuin. Anderzijds kan je opteren om er eventueel een gezellige lounge te zetten waar je kan ontspannen en genieten. Misschien ben je wel sigarenfan? Dan is een terrasoverkapping of pergola de ideale plaats om je passie in alle rust achterna te gaan.

Hoe graag we het zonnetje ook zien, kan het soms storend zijn of zeer warm worden. Wil je toch volop genieten van de zon zonder compromissen. Overweeg dan zeker een pergola of terrasoverkapping met screens. Screens zorgen voor de nodige beschutting tegen zon en regen. Bovendien kan je privacy krijgen wanneer je dat wenst. Je kan het geheel nog aangenamer maken met extra verwarming en verlichting. Noem het gerust de sfeermakers van het terras.

 

Pauwels is niet groen achter de oren

Pauwels kent veranda’s door en door en bijgevolg kennen wij verandatrends door en door. Ben je er nog niet uit welke richting je uit wil met je veranda? Maak een afspraak met Pauwels en samen ontdekken we de mogelijkheden!