Wat is er nieuw in de wereld van de veranda’s? Welke trends stonden de laatste tijd het meest in the picture? Onze kennersogen sloegen het op, ontdek hier de nieuwste verandatrends. 

Een veranda als home office

Je kon het al raden: corona heeft zeker iets in de pap te brokken als het gaat over de laatste trends. Zo blijven steeds meer mensen thuis achter hun bureau om vanop afstand hun werkzaamheden te doen. Vaak geïmproviseerd aan de keukentafel of in een slaapkamer, maar evengoed in een aparte ruimte. Steeds vaker bouwen mensen een veranda met als uiteindelijke doel een home office of coworking space te vormen. Het garandeert je alle luxe om op een rustige manier te werken, zonder de verplaatsing naar kantoor te moeten maken.

Paint it black

Zwarte profielen zijn helemaal in! De klassieke look van de veranda ligt al enkele jaren achter ons. Waar eigenaars binnenshuis vaak stijlvol design hanteren, zien we dat ook terugkomen in het uitzicht van veranda’s. En als de buitenkant van de woning toch nog een klassiekere feel heeft, dan vallen zwarte verandaprofielen hier perfect mee te matchen.

Aluminium is groen

Duurzaamheid doet de wereld draaien. Ook bij het bouwen van een veranda kan je hier je steentje aan bijdragen. Zo is aluminium 100 procent recycleerbaar en bijgevolg ecologisch, duurzaam en helemaal mee met de tijd.

Laat de natuur maar binnen

Een van de grote troeven van een veranda is de nabijheid van de natuur en dat zie je duidelijk bij de nieuwste verandatrends. Om deze troef nog te versterken bestaan er verschillende mogelijkheden. Hoe groter de ramen, hoe meer licht er binnenkomt. Da’s simpele wetenschap, en daarom ook dat er in de moderne veranda’s steeds grote raampartijen aanwezig zijn. Daarnaast kan je de natuur ook naar binnen brengen. Door middel van verschillende hang- of staanplanten geef je je veranda een extra groene touch.