Wie in het hartje van de Vlaamse Ardennen gaat wonen, wil natuurlijk maximaal genieten van het prachtige landschap. Geen betere manier om dat te doen dan met een minimalistische veranda met grote glaspartijen die een onbelemmerd zicht bieden op de prachtige natuur.

Na enkele gesprekken met verschillende verandabouwers was het voor Chris en zijn familie snel duidelijk bij wie ze daarvoor langs moesten gaan. Lees hieronder hun verhaal!

Ultramodern design

“We hebben voor een veranda gekozen omdat het gezelliger is. Je kan meteen volop van de buitenwereld en de natuur genieten,” zegt Chris. Het gekozen ontwerp Kreativ Line minimal is strak en zoals de naam laat vermoeden, minimalistisch. Op een heel eigen manier zorgt het grote contrast tussen een strakke, moderne look binnen en een serene, landelijke sfeer buiten voor de perfecte harmonie.

De grote glaspartijen in de veranda creëren een enorm gevoel van ruimte en brengen de natuur als het ware naar binnen. Met de zeer fijne strakke aluminiumprofielen – maritiem lakwerk, ideaal in een vochtige omgeving zoals bij een zwembad of een hammam in de kleur techno black, die de veranda opnieuw een moderne uitstraling geeft – is het onmiddellijk duidelijk waarom dit verandatype in het gamma van Pauwels Veranda’s, Ramen en Deuren tot de productlijn Kreativ Line minimal behoort. De Line is er voor iedereen die een ultramoderne en strakke look wel weet te smaken. Maar minimalisme mag bij deze veranda dan wel het sleutelwoord zijn, hier was ook absoluut oog voor de details en de afwerking.

Grote glaspartijen brengen de natuur naar binnen.

Minimalistische stijl, maximale ramen

Het opzet is minimalistisch, strak en eigentijds met zo weinig mogelijk zichtbare profielen. De horizontale stijlen zitten dan ook weggewerkt in de vloer en het plafond dat wat verlaagd is, zodat enkel de verticale zichtbaar zijn. Ook die zijn uiterst slank, waardoor het geheel quasi volledig uit glas lijkt te bestaan. De dragende structuur voor die grote glaspartijen zit in het plafond. Er werd overal beveiligingsglas gebruikt. Een raampartij is omwille van de privacy afgeschermd met aluminium buisjes van ca. 2 cm en dan telkens een uitsparing van 2 cm. Bij het passeren kan je niet binnenkijken, maar de constructie laat wel licht binnen.

Minimalistische ramen

Met meer dan 50 jaar ervaring in verandatechnologie is Pauwels als geen ander op de hoogte van de laatste trends en technieken. Dat blijkt ook hier bij dit project waarbij gebruik werd gemaakt van minimalistische ramen. Zoals alle veranda’s van Pauwels wordt ook deze veranda gekenmerkt door zijn minimalistische profielen. Met Orama heeft het minimalisme en de technische expertise van Pauwels Veranda’s, Ramen en Deuren zijn hoogtepunt bereikt. Zo kan het aanzicht van de profielen tot amper 2 cm gereduceerd worden, terwijl profielen gewoonlijk 6 tot 8 cm breed zijn. Met dergelijk fijne profielen moet het gewicht op de constructie minimaal zijn. Het glas geeft stabiliteit aan de constructie en dat vergt stabiliteitsstudies en technische kennis.

“Je merkt dat Pauwels Veranda’s, Ramen en Deuren technisch heel sterk is,” bevestigt Chris.

Technische expertise

“Je merkt dat Pauwels Veranda’s, Ramen en Deuren technisch heel sterk is,” bevestigt Chris. “Ze zijn heel eigentijds en maken bovendien uitsluitend gebruik van aluminium als materiaal. Dat was absoluut een vereiste voor ons, omdat aluminium veel onderhoudsvriendelijker is dan pakweg hout.” Naast onderhoudsvriendelijk is aluminium bovendien ook duurzaam, elegant én ecologisch. Ook op deze manier wordt naar de toekomst gekeken. Aluminium kan oneindig gerecycleerd worden zonder daarbij aan kwaliteit te moeten inboeten.

Aluminium is onderhoudsvriendelijk en ecologisch.

De familie is heel erg tevreden met het resultaat en de werkwijze van Pauwels Veranda’s: “Je merkt de deskundigheid van Pauwels Veranda’s in de manier waarop de veranda geplaatst werd en in hun leveringstermijn. Ze voldoen aan alle hedendaagse normen zoals isolatie en ze wijken niet af van hun vooropgestelde prijsofferte. Toch ook niet onbelangrijk wanneer je in je woning investeert.” Volgens de eigenaar is de veranda ook helemaal perfect geïntegreerd in het interieur. Een geslaagde realisatie!

Bron: Viva Veranda 2020