10 tips voor een aluminium veranda

Waarom voor aluminium kiezen?

Aluminium isoleert, is duurzaam en beter bestand tegen brand! Lees hieronder de 10 glasharde feiten over aluminium of waarom jij voor een aluminium veranda zou moeten kiezen!

1. Uitstekende thermische isolatie

Aluminium onderscheidt zich door zijn uitstekende thermische isolatie. Een aluminium raam isoleert prima tegen zowel koude als warmte en beantwoordt aan alle wettelijke vereisten inzake energie-efficiëntie.

2. Grote raampartijen met slanke profielen

Aluminium maakt het mogelijk om zware en dus grote raampartijen te integreren. Dit zorgt voor een natuurlijke lichtinval in de woning en een wijd zicht naar buiten.

3. Talrijke stijlen of kleuren

Aluminium profielen zijn in meer dan 400 RAL-kleuren en 600 afwerkingen beschikbaar. Of het nu gaat om een functionele, renaissance of minimalistische stijl, aluminium is een prima oplossing voor elk woningtype.

4. Een aluminium veranda is makkelijk te onderhouden

De oppervlaktebehandelingen van aluminium zijn extreem duurzaam. Waardoor aluminium nooit vernist of geschilderd dient te worden. Het volstaat om aluminium profielen een aantal keer per jaar te reinigen met lauw water en een niet-agressief poetsmiddel.

Aluminium veranda

5. Ecologische keuze

Aluminium is milieuvriendelijk en ecologisch verantwoord. Het is 100% recycleerbaar. De recyclage van aluminium kost een minimum aan energie. En het kan zonder kwaliteitsverlies worden hergebruikt.

6. Optimale akoestische isolatie

Aluminium profielen zijn ook perfect geschikt voor brede glasdiktes en garanderen een optimale geluidsisolatie.

7. Lange levensduur

Aluminium profielen hebben een lange levensduur. Ze worden niet aangetast door UV-stralen of vocht, roesten of rotten niet en trekken niet krom.

8. Veilig en beter bestand tegen brand

Aluminium is door zijn stevigheid beter bestand tegen inbraken en is onbrandbaar.

9. Zorgeloze plaatsing

De computergestuurde bewerking van de profielen en de precieze opbouw van het afgewerkt product, maken een vlotte en onberispelijke fabricage en plaatsing van aluminium ramen en deuren mogelijk.

10. Licht maar sterk

Aluminium is een licht materiaal. Het kan snel worden geplaatst én is bovendien heel stevig om complexe structuren mee te realiseren.

Bron: Reynaers magazine, 2020